субота, 29 січня 2022 р.

 Все про Бельгію


Доброго дня, мої читачі!

Сьогодні я хочу розповісти Вам про таку країну, як Бельгія. Ви дізнаєтесь багато чого цікавого про цю надзвичайну країну!

Бельгія також посилила карантин - Главком 

                        Історія заснування

Внаслідок рнволюції 1830 року та десятиденної кампанії 1831 року за підтримки Франції Бельгія здобула незалежність.

10 самых красивых городов Бельгии                

                                       Розташування

Бельгія знаходиться  у Західній Європі. На півночі омивається Північним морем, на суходолі межує на півночі з Нідерландами, на сході — з Німеччиною і Люксембургом, на півдні — з Францією. 

Площа країни: 30689 км^2

Про країну 

                                  Державне управління 

Бельгія — конституційна монархія. Глава держави — король, який затверджує закони, має право розпускати парламент, призначає міністрів та суддів всіх інстанцій. Законодавча влада у країні належить парламентові, що складається з палати представників і сенату. Члени парламенту (за винятком частини сенаторів, яких обирають ради провінцій і сам сенат) обираються громадянами Бельгії віком від 18 років. Обраними до палати представників можуть бути особи, які досягли 25 років, а до сенату — 40 років. У Бельгії діє пропорційна виборча система. Згідно з конституцією 1831 року, виконавча влада належить королю, фактично вона здійснюється урядом.

Федеральный парламент Бельгии – фотографии – Брюссель, Бельгия 

                                                 Символіка та культура 

 Герб Бельгії був затвердений 17 травня 1837 року. Існує три герби — малий, середній та великий. Основним елементом кожного з них є національний символ бельгійців — золотий лев з червоними кігтями та язиком на чорному щиті — це так званий бельгійський лев. Навколо щита золотий ланцюг зі знаком Ордена Леопольда. Щит увінчаний великогерцогською короною. За щитом поміщаються перехрещені жезли: один жезл — з золотим левом — символ незалежності Бельгії, другий — з «рукою правосуддя» — символ справедливості. На червоній стрічці золотими літерами написаний національний девіз бельгійців — «L'union fait la force»- що перекладається як — «Єдність дає силу». Державний прапор Бельгії складається з чорної, жовтої й червоної доземних смуг. Чорний колір символізує силу, жовтий означає зрілість, повність сили, що їх досягають мудрістю. Червоний- символ перемоги, досягнутої внаслідок виявленої хоробрості, мужності й жертовності.

Всього у Бельгії зареєстровано 207 міст.

Столиця країни: Брюссель. 

Населення: 11,56 млн осіб

Валюта: Євро

Офіційні мови: нідерландська, французька і німецька.


Государственные символы Бельгии ⋆ По планете шаг за шагом 

Детальніше я розповім про 3 таких міста, як: Брюссель, Брюгге та Гент.

Визначні міста Брюсселя:

1) Гран-Плас

Гран-Плас — Википедия 

Гран-Плас- центральний історичний майдан столиці Бельгії міста Брюсселя, містобудівний ансамбль світового значення ( в 1998 році внесений до переліку від Бельгії об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО). Сучасний Гран-Плас вважається головним майданом бельгійської столиці, а також одним з найважливіших туристичних принад міста. На брюссельському Гран-Пласі стоять найважливіші пам'ятки бельгійської столиці — ратуша та Будинок короля або «Хлібний дім», численні барокові будинки брюссельських гільді, які датуються ще XVII століттям. 

2)Парк 50-річчя

25 лучших достопримечательностей Брюсселя     

Найпомітніша споруда — Тріумфальна, що ілюструє важливі події з історії Бельгії та править за вхід до парку. Арку планували спорудити до Всесвітньої виставки 1880 року, але завершили багато пізніше, аж у 1905 році. Арку прикрашає квадрига, що символізує провінцію Брабант. Інші бельгійські провінції відображено у виді статуй коло підніжжя арки. Арка заввишки бл. 50 метрів.

Обабіч арки розташовані виставкові павільйони, які замінили павільйони, споруджені до Всесвітньої виставки 1880 року. Сьогодні тут розміщено два музеї: у південному павільйоні — Музей «Світ авто» (Autoworld Museum) з великою колекцією олдтаймерів, у північному — Королівський музей історії армії. 

3)Музей Орта

Музей Орта — Википедия 

Визначні міста Генту:

1) Собор Святого Бавона

Кафедральный собор Святого Бавона в Генте, история и описание 

2) Замок Гравенстен

Gravensteen / Castle of the Counts (Gravensteen) / Ghent Castle - Ghent,  Belgium | Burgen und schlösser, Burg, Haus kunst 

З часом він був відновлений в 1885 році, ставши домом для графів королівської сім'ї, будівлею суду і в'язницею. Сьогодні в цьому кам'яному моноліті є багато місця для прогулянок, а також захоплюючий музей тортур, який демонструє жахливі пристрої, які насправді використовуються, включаючи гільйотину.

Визначні міста Брюгге:

1) Базиліка Святої Крові

Базилика Святой Крови Христовой 

Базиліка розташована на Замковій площі та складається з нижньої та верхньої каплиці. Нижня каплиця, присвячена Василю Великому, є темною романською спорудою, яка залишилась з тих часів практично незмінною. Шанована реліквія знаходиться у верхній каплиці, яка була перебудована у готичному стилі у 16-му сторіччі та багато разів ремонтувалась та реконструювалась, у тому числі в 19-му ст. — у стилі неоготики.

2) Дзвіниця

☆ 14 самых популярных туристических достопримечательностей в Брюгге ☆ -  Достопримечательности 

На верхньому майданчику дзвіниці можна насолодитися чудовими пейзажами Брюгге. Передній план панорами міста представляють різні дерева, будинки з дахами з черепиці - типові для архітектури міста. На задньому плані розташувалися вітряк і річка, стрімко несе свої води.
Тут можна почути концерт дзвонової музики. Щоб в повній мірі насолодитися прекрасною мелодією, не обов'язково підходити близько до вежі, отже вона голосно звучить. Архітектура Брюгге дозволяє насолоджуватися дзвоном з усіх довколишніх кафе, попиваючи ароматний чай або каву. 

 

 


 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар